نظام صنفی کشاورزی شهرستان شیراز

جدول مشاغل نظام صنفی کشاورزی

 

تا پایان مرداد ماه سال 1393 تعداد 236 شغل بخش کشاورزی  در هفت گروه شامل : تولیدات دامی، شیلات و آبزیان، صنایع تبدیلی و تكمیلی كشاورزی، منابع طبیعی، دامپزشكی، تولیدات گیاهی و خدمات و مكانیزاسیون كشاورزی  كدگذاری و استاندارد سازی شده است.

جدول مشاغل زیربخش تولیدات گیاهی

جدول مشاغل زیربخش منابع طبیعی

جدول مشاغل زیربخش امور دام

جدول مشاغل زیربخش دامپزشكی

جدول مشاغل زیربخش مكانیزاسیون

جدول مشاغل زیربخش صنایع تبدیلی

جدول مشاغل زیربخش  شیلات و آبزیان

سخن روز

 

خواستن داشتن نیست. خواستن تلاش کردن است وتلاش کردن گاهی داشتن است و گاهی تجربه…

 

نحوه عضویت

برای ثبت نام وقتی روی لینکهای ثبت نام در این وبلاگ کلیک کردید وارد صفحه ای میشوید که باید در آنها SignUp یا Join را انتخاب کنید . اگر ایمیل لازم بود آنرا وارد کنید و سپس ایمیل خود را چک کنید

نمایش آب وهوا

اوقات شرعی

پرسش و پاسخ

بیمه تامین اجتماعی "کارکنان" نظام صنفی شهرستانها

سوال: بیمه تامین اجتماعی کارکنان نظام صنفی شهرستانها چگونه است؟یعنی با کدام قانون بیمه تامین اجتماعی بیمه میشوند؟اصلا نظام صنفی خصوصی هست یا دولتی؟لطفا کامل توضیح بدهید.

پاسخ: بر اساس ماده 24 نظام نامه اداری نظام صنفی كشاورزی، نظام صنفی با رعایت ماده 148 قانون كار مكلف است همكاران خود را بر اساس قانون تامین اجتماعی بیمه كند و تمامی امور مربوط به بیمه، بازنشستگی و از كارافتادگی كاركنان هم مشمول مقررات تامین اجتماعی است./ با استناد به ماده 2 اساسنامه نظام صنفی كشاورزی استان، نظام صنفی كشاورزی، غیر انتفاعی و غیردولتی است. همچنین گفتنی است كه این نظام هیچگونه اعتباری از محل اعتبارات دولتی دریافت نمی دارد.

چرا برای كوچكترین خریدها باید از هیئت مدیره مصوب بگیریم؟!

سوال: من دبیر یکی از نظام های شهرستان ها هستم .متاسفانه به علت عدم آگاهی هیئت مدیره از اساسنامه و نظام نامه مالی و اداری نظام صنفی با مشکلات فراوانی روبرو هستیم .مثلا برای خرید هر چیزی از اقلام مصرفی دفتر با قیمت پایین هم باید از هیئت مدیره مصوب بگیرم.در صورتیکه در نظام نامه مالی و اداری اومده تا یه سقفی دبیر مجاز و از اون به بالا با تصویب هیئت مدیره حتی با موجودی و درآمد کافی حقوقی بمن تعلق نگرفته و با یک کارمند با فشار کاری بالا به کارمون ادامه میدیم.لطفا منو راهنمائی کنین یا به رئیس نظام صنفی كشاورزی كشور بگین یه نامه ای بزنن و اینگونه قوانین رو به خیلی ها یادآوری کنن.

پاسخ: در خصوص خرید ملزومات مورد نیاز ، پرداخت حقوق و رعایت مقررات در درجه اول موضوع را با بازرس نظام مطرح نمایید. در مرحله بعد با دبیر یا رئیس هیات مدیره نظام استان و در نهایت موضوع را با مسئول امور تشكلها و نظام صنفی استان(سازمان تعاون روستایی) در میان بگذارید. انشالله مشكل حل خواهد شد.

بازرس تا پایان مدت قانونی

سوال: شخصی عضو هیات مدیره نظام صنفی شهرستان بوده و در دوره جدید انتخاب نشده است با توجه به اینکه شخص مورد نظر بازرس نظام استان می باشد و یکسال از مدت مسئولیت وی باقی مانده تکلیف قانونی چیست ؟ آیا می تواند بعنوان بازرس تا پایان مدت قانونی در این سمت بماند یا اینکه چون در هیات مدیره شهرستان رای نیاورده بازرس علی البدل جایگزین میگردد.

پاسخ: طبق مفاد مندرج در تبصره 16 دستورالعمل اجرایی برگزاری مجامع عمومی نظام صنفی كشاورزی در صورت انتخاب نشدن اعضای هیات مدیره نظام صنفی شهرستان كه در نظام استان هم عضو هیات مدیره یا بازرس می باشند، "عضو علی البدل" هیات مدیره و یا بازرس استان جایگزین خواهد شد.

استعفاء 1

سوال: اینجانب عضو هیئت مدیره می باشم وخواستار استعفاء میباشم. آیا تائیدیه بقیه اعضای هیئت مدیره لازم است یاخیر؟

پاسخ: با این قصد، ابتدا باید استعفای خود را نوشته و تحویل هیات مدیره بدارید. هیات مدیره جلسه ای تشكیل داده و درخواست شما در آن جلسه طرح می شود. پس از تایید و تصویب اعضاء، عضو علی البدل جانشین شخص مستعفی می گردد.

استعفاء 2

سوال: اگر عضوهیئت مدیره شهرستان و استان از هیئت مدیره شهرستان استعفادهد ازهیئت مدیره استان هم حذف خواهدشد؟یا تا پایان مهلت قانونی میتواند در استان باقی بماند؟

پاسخ: چه استعفا دهد، چه رای نیاورد علاوه بر استان در صورت عضویت در شورای مركزی نیز حذف خواهد شد.

آمار انجمنهای صنفی بخش كشاورزی

سوال: آیا آماری از انجمنهای صنفی بخش كشاورزی موجود میباشد؟تفاوت انجمن صنفی با نظام صنفی فقط از لحاظ منشا قانونی است؟ انجمنها برعكس نظام میتوانند انتفاعی باشند؟

پاسخ: تعداد 145 انجمن صنفی در بخش كشاورزی فعال هستند كه اكثر آنها كارفرمایی بوده و ذیل ماده 131 قانون كار تعریف می شود. انجمن صنفی و نظام صنفی هر دو غیر انتفاعی اند.

مجاز به خرید و فروش هستیم؟

سوال:با توجه به اینکه نظام صنفی غیر انتفاعی است آیا مجاز به خرید و فروش کالا یا مایحتاج اعضاء خود می باشد ؟مثلا خرید و فروش بذر یا علوفه و ...صرفا برای اعضاء

پاسخ: سلام. با پول نظام صنفی اجازه ندارد تا اینگونه خرید و فروش ها را نماید. اما از طریق تعامل با تعاونی ها و دیگر تشكلها می تواند این كارها را هماهنگ كند یا از نفوذ خود در مجامع یا شركت های ذیربط استفاده نماید .

حق امضاء

سوال:به استنادماده 4 از فصل دوم نظام نامه مالی و اداری صاحبان مجاز امضااسنادومدارک مالی و اوراق رسمی بهادار و قراردارهای تعهدآور پس از تصویب هیات مدیره با امضای مشترک رئیس هیات مدیره یا دبیراجرایی و خزانه دار(ثابت)و مهر نظام معتبر است این موضوع در اساسنامه نظام شهرستان در ماده 7 و تبصره ذیل آن نیزآمده است اما در ماده 43 اساسنامه نظام استان با امضای رئیس هیات مدیره و امضاء ثابت خزانه دارومهر نظام استان معتبر و در غیاب رئیس هیات مدیره نایب رئیس حق امضاء دارد لذا خواهشمند است ضمن بررسی اعلام نظر فرمائید تا مشکلی برای نظامهای استان ایجاد نگردد.

پاسخ: با سلام. در صورتی این حق امضاء برای نایب رئیس وجود خواهد داشت كه رئیس هیات مدیره به صورت"رسمی" این اختیار را به او "تفویض" كرده باشد.



ارسال در تاریخ سه شنبه 15 اردیبهشت 1394 توسط گروه کارشناسان توسعه روستایی وکشاورزی

نظرات (-)

پرسش و پاسخ (6)

 بازدید كننده گرامی ؛ لطفا برای ارائه پرسش های خود حتما در بخش نظرات آخرین یا تازه ترین مطلب مندرج در صفحه اصلی پایگاه اطلاع رسانی نظام صنفی كشاورزی اقدام فرمایید و از درج سوال های خود در این صفحه خودداری نمایید تا دچار دیرکرد پاسخ به سوال های شما عزیزان نشویم.

...................................

ما كه پولی در صندوق نداریم!

آن نظام صنفی كه برای پرداخت هزینه های كاركنانش مشكل اساسی دارد و پولی در صندوق ندارد چگونه میتواند كار حسابرسی انجام دهد و به استان پول پرداخت نماید؟

پاسخ ) : مدیریت "دریافتی ها" و "هزینه ها" یكی از وظایف هیأت مدیره نظامهای صنفی و هر تشكل دیگری است. پرداخت سهم استان نیز یكی از هزینه های "جاری" نظام است كه باید در نظر گرفته و پرداخت شود. بدون شك اگر نظامهای بالادستی ضعیف باشند و نتوانند به وظایف خود به دلیل نداشتن منابع كه تنها از طریق شهرستانها تأمین می شود عمل نمایند باید مطمئن بود كه نظام صنفی محكوم به شكست خواهد بود. نظام صنفی یك نهاد غیردولتی است و باید هزینه های خود را مدیریت كند. همانگونه كه در هر نهاد و شركتی اعم از انتفاعی و غیرانتفاعی باید هزینه ها را بر اساس دریافتی ها تنظیم نمود، در نظام صنفی صرف نظر از تعداد عضو باید براساس آن عمل نمود تا مشكلی پیش نیاید و سلامت مالی و اداری نظام در تمام سطوح ملی استانی و شهرستانی تضمین شود. همچنین در ارتباط با بكارگیری پرسنل و كارمند برای نظام صنفی، بحث كیفی در كارآیی و انجام امور باید مد نظر باید و نه بحث كمی در به خدمت گرفتن چندین نفر پرسنل و از ابتدا هم قرار بر این نبوده است كه نظام صنفی چندین نیرو در اختیار بگیرد و دغدغه اش صرفا در تامین هزینه های آنان صرف شود.

 

مگر نظام صنفی كشاورزی،‌اقتصادی است؟

نظام صنفی كه كار اقتصادی نمی كند پس چرا باید برای مالیات اظهارنامه پر كند؟

پاسخ ) :كار اقتصادی نمی كند. اما قانون می گوید همه و همه مشمول قانون مالیات هستند.بسیاری باید مالیات بدهند و برخی هم قانون مشخص كرده مالیات آنها صفر است.بنابراین توصیه شده حتی اظهار نامه مالیاتی به اصطلاح سفید در موعد مقررش تكمیل و ارسال شود.در ماده 119 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران آمده است: دولت موظف است در راستای هدفمندسازی معافیتهای مالیاتی و شفاف‌سازی حمایتهای مالی اقدامات ذیل را به‌عمل آورد: الف ـ جایگزینی سیاست اعتبار مالیاتی با نرخ صفر به جای معافیتهای قانونی مالیاتی ب ـ ثبت معافیتهای مالیاتی مذكور به صورت جمعی ـ خرجی در قوانین بودجه سالانه تبصره1ـ به اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول معافیتهای قانونی مذكور، مالیات تعلق نمی‌گیرد. تبصره2ـ تسلیم اظهارنامة مالیاتی در موعد مقرر شرط برخورداری از هرگونه معافیت مالیاتی است.

 

رئیس یا دبیر اجرایی؟

پروانه صادره توسط نظام صنفی برای کشاورزان باید با امضا رییس باشد یا دبیر اجرایی ؟

پاسخ ) :پروانه با امضای رئیس هیات مدیره می باشد مگر آنكه هیات مدیره تصویب نماید كه با امضای دبیر اجرایی باشد.

 

سیستم هوشمند شناسه بهره بردار

آیا كشاورزانی كه در نظام صنفی عضو میشوند باید قبلا در سیستم هوشمند شناسه بهره بردار ثبت نام نموده باشند؟

پاسخ ) :طبق ابلاغیه ها و مقررات موجود نظام صنفی، این شرایط برای عضویت در نظام صنفی قرار داده نشده است. البته در تعدادی از استانها با تصمیم خود استان این دو موضوع به هم مرتبط شده اند.

 

سوال مجمعی

آیا حد نصاب تشكیل مجمع عمومی عادی در نوبت اول ( نصف +1) = حد نصاب تشكیل مجمع عمومی فوق العاده میباشد؟

پاسخ ) :حد نصاب تشكیل مجمع عمومی عادی با فوق العاده یكی است. ولی تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده با رای دو سوم حاضران دارای اعتبار است.( تبصره 1 ماده 10اساسنامه نظام صنفی بخش - شهرستان).

 

سود و تعاونی و نظام صنفی

آیا از مازاد درآمدی که در نظام صنفی میماند باید سودی بین اعضای هیات مدیره تقسیم کرد؟مسائل مالی نظام صنفی هم باید مانند مسائل مالی شرکت های تعاونی انجام پذیرد یا متفاوت است؟

پاسخ ) : بر اساس ماده 17 نظام نامه مالی، نظام صنفی كشاورزی تشكیلاتی غیر انتفاعی است و حق تقسیم سود و یا توزیع سهام برای هیچ فردی اعم از حقیقی و حقوقی را ندارد. از بایت ثبت و ضیط عملیات مالی بین نظام صنفی و شركت تعاونی تفاوتی نیست اما نظام صنفی اجازه فعالیت اقتصادی به شكلی كه تعاونی ها انجام می دهند را ندارد. برای اطلاعات بیشتر به نظام نامه مالی مراجعه نمایید.

 

نماینده شهرستان در هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات صنفی

آیا نماینده شهرستان در هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات صنفی اعضاء باید حتماً عضو هیأت مدیره باشد؟

پاسخ ) : انتخاب نماینده نظام صنفی در هیات بدوی شهرستان حتما در هیات مدیره نظام شهرستان و ترجیحا از بین اعضای هیات مدیره صورت گیرد. در صورت انتخاب نماینده از بین اعضای نظام صنفی، این امر تابع شرایطی و ضوابطی باید باشد كه توسط این دفتر ابلاغ شده است. از جمله این شرایط می توان به این موارد اشاره داشت: عضو نظام صنفی- دارای پروانه فعالیت- داشتن حسن شهرت اجتماعی و شغلی لازم. اولویت با دارندگان تحصیلات دانشگاهی حقوق و یا كشاورزی و نیز كارشناسان رسمی دادگستری در حوزه كشاورزی باشد.

 

مشكلی به نام رابطه کارگری و کار فرمایی در کشاورزی

بخش عمده ای از فعالان بخش کشاورزی کشور کشاورزان خرده مالک هستند که در مزارع کشاورزی و دامداری خود هم کارگر هستند و هم کارفرما ،لذا رابطه کارگری و کار فرمایی به معنی مصطلح آن درکشاورزی خرد رایج نمی باشد درصورت اجرای معافیت بیمه ای تأمین اجتماعی این مورد بین کارگر وکارفرما تفکیک ناپذیر می باشد و علاوه بر آن هر کشاورز ممکن است دارای چند رشته فعالیت باشد که سر جمع آن سالانه از 270نفر روزهم که جزء مقررات تأمین اجتماعی است بیشتر شود(مشاغل چند پیشه)که لازم است درتهیه آیین نامه ها مد نظر قرار گیرد.

پاسخ ) :از آنجا كه قوانین و مقررات تامین اجتماعی بر اساس شرایط كارگاه های خدماتی و صنعتی تنظیم شده است، متاسفانه آن سازمان نیز می خواهد همان مقررات را در بخش كشاورزی پیاده كند كه امكان پذیر نیست و تفاوتهای زیادی بین آنها وجود دارد و بر اساس همین تفاوتها آن سازمان برای بیمه كردن كشاورزان دچار مشكل می شود.موضوعاتی كه تامین اجتماعی با آن مشكل دارد تعریف كارگاه در بخش كشاورزی، تعریف رابطه حقوق بگیری اعضای خانواده كشاورزی و كارفرمای كارگاه كشاورزی است. در این زمینه نیاز به اصلاح قوانین و مقررات است كه با حضور نظام صنفی امید می رود این امكان فراهم آید.

 

هیئت های حل اختلاف

آیا رسیدگی به دعاوی حقوقی اعضای صنف هم از وظایف هیئت های حل اختلاف است یا خیر؟یا اینکه صرفاً این هیئت ها تخلفات صنفی اعضاء را رسیدگی می کنند؟

پاسخ ) : مسائل كاری و مربوط به واحد صنفی در این هیات ها بررسی می شود نه مشكلات خاص و شخصی. بعبارت دیگر اگر اختلاف بر اساس ملك، واحدها و از این قبیل باشد پاسخ آری است و جزو تخلفات صنفی است و در این هیات ها مطرح می شود ولی اگر اختلاف مبنای حقوقی داشته باشد و یا بر اساس ساختار نظام باشد پاسخ منفی است. در ضمن دستورالعمل مربوطه در دست تهیه بوده و ارسال خواهد گردید. 



ارسال در تاریخ شنبه 2 اسفند 1393 توسط گروه کارشناسان توسعه روستایی وکشاورزی

نظرات (-)

پرسش و پاسخ (5)

مجمع عمومی و پروانه فعالیت

آیا ملاک حضور در جلسات مجمع عمومی داشتن پروانه فعالیت معتبر است یا اگر عضوی حق عضویت را به تنهایی واریز نموده باشد و پروانه فعالیت دریافت نکرده باشدنیز حق شرکت در جلسات مجمع را دارد ؟

پاسخ ) : فرد صنفی می تواند با توجه به مفاد مندرج در دستورالعمل ثبت نام و عضویت در نظام صنفی با پذیرش عضویت در مجمع عمومی نظام صنفی شركت نماید.

 

حد نصاب مجمع عمومی عادی

آیا حد نصاب مجمع عمومی عادی اعضای دارای پروانه معتبر فعالیت است یا حضور اعضایی هم که پروانه های آنها گذشته است می باید محاسبه شود. به عبارتی آیا هرکشاورزی که دارای پروانه نظام صنفی باشد ملاک نصاب مجامع خواهد بود.

پاسخ ) : ملاك پرداخت، حق عضویت سالانه و داشتن پروانه معتبر( تمدید پروانه فعالیت) خواهد بود.

گاهی صدور پروانه فعالیت سلیقه ای است

گاهی صدور پروانه ها در نظام صنفی بصورت سلیقه ای می باشد و در هر استان و شهرستان یک نوع مدارک برای صدور پروانه مطالبه مینمایند به نظر می رسد به لحاظ اهمیت و ارزش دادن به پروانه های صادره و ایجاد وحدت رویه در سطح کشور نیاز به تصویب و ابلاغ آیین نامه ای جامع میباشد . ایین نامه قبلی در این زمینه اشکال دارد لذا خواهشمند است در مورد این موضوع اقدام فرمایید.

پاسخ ) : دفتر امور تشكل های كشاورزی، دستورالعملی تحت عنوان دستورالعمل صدور و تمدید پروانه را در دست تهیه دارد/ ارجاع به دستورالمعل ثبت نام و عضویت در نظام صنفی كارهای كشاورزی در : اساسنامه نظام صنفی بخش شهرستان + ماده 7 و تبصره ذیل آن در : دستورالعمل اجرایی ماده 3 فصل دوم آیین نامه اجرایی نظام صنفی كارهای كشاورزی

مقررات شفاف و جامع برای صدور پروانه ها

 

در صورت امکان شرایط و مقررات شفاف و جامعی در رابطه با صدور پروانه ها تدوین و ابلاغ فرمائید چون متاسفانه در حال حاضر در شهرستانهای هر استان ما برای صدور پروانه یک نوع مدارک مطالبه مینمایند و شرایط و مدارک واحدی را درخواست نمی نمایند.

 

پاسخ ) :ارجاع به دستورالمعل ثبت نام و عضویت در نظام صنفی كارهای كشاورزی در : اساسنامه نظام صنفی بخش شهرستان + ماده 7 و تبصره ذیل آن در : دستورالعمل اجرایی ماده 3 فصل دوم آیین نامه اجرایی نظام صنفی كارهای كشاورزی

 

 

در باره منع عضویت مدیران عامل شركتهای تعاونی و اتحادیه ها

 

یکی از شرایط و ملاک عضویت در نظام صنفی و هیأت موسس، اشتغال تمام وقت به یک شغل کشاورزی در واحد کشاورزیی که حداقل ابعاد اقتصادی و تامین معیشت فرد صنفی را داشته باشد، تعیین گردیده است و عضویت اعضای هیأت مدیره، بازرس و مدیرعامل درشرکتهای تعاونی روستایی، کشاورزی و مدیران عامل اتحادیه ها و شوراهای اسلامی منع شده است كه اساس تمام آنها با نظام صنفی متفاوت است یا مالی هستند یا سیاسی.آیا با پاك كردن صورت مساله، مسائل حل میشود؟

 

 

پاسخ ) :ضمن احترام به نظر شما، رعایت ابلاغیه مذكور هم از بعد رعایت مقررات و قوانین و هم از بعد اجتماعی و مشاركتی به صلاح پیشرفت و توسعه نظام صنفی است.بدیهی است افرادی كه در چند تشكل دارای سِمت باشند، از كیفیت ارائه خدمات آنها به طور قطع كاسته خواهد شد. احتمالا افراد حقوقی مذكور، ذی نفع بوده و برای برگزاركنندگان انتخاباتها اتخاذ مصلحتهایی را ایجاد می كنند. اما رعایت این ابلاغیه آثار مثبت تری را به همراه خواهد داشت

 

صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر

ضمن تشکر از امضاء تفاهم نامه با صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر ، امید است این اقدام موجب بهره مندی هر چه بیشتر کشاورزان و دامداران عزیز از بیمه اجتماعی گردد.سوال این است که: برابر مفاد تفاهم نامه و دستورالعمل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، صدور تاییدیه برای کشاورزان ساکن غیر روستا توسط جهاد کشاورزی و یا نظام صنفی انجام میشود و الزاما کد شغل مربوطه نیز در معرفی نامه قید میگردد. آیا بدون صدور پروانه فعالیت اختصاص کد شغلی (230کد شغل اعلام شده) اشکال ندارد ؟ ضمن اینکه صندوق بیمه اصرار بر این موضوع دارد که مبلغی بابت حق عضویت یا الزام به صدورپروانه فعالیت برای این دسته از کشاورزان غیر ساکن روستا از طرف نظام صنفی نباشد و با اختصاص کد شغلی برگه صرفا توسط نظام صنفی تایید گردد .

پاسخ ) :بر اساس تفاهم نامه منعقده برای احراز كشاورز بودن افراد متقاضی عضویت در صندوق بیمه كشاورزان، تكمیل فرم مربوطه توسط نظام صنفی یا جهاد كشاورزی الزامی می باشد. در صورتی كه فرد، عضو نظام صنفی باشد و پروانه فعالیت نیز دریافت كرده باشد این تاییدیه توسط نظام صنفی صادر شده و در غیر این صورت فرد باید به جهاد كشاورزی مراجعه نماید. با توجه به اینكه در تعدادی از شهرستان های كشور، ارائه تاییدیه به ارگانهای مختلف توسط جهاد كشاورزی به نظام صنفی واگذار شده است، قاعدتا افراد متقاضی عضویت در صندوق باید به عضویت نظام صنفی درآیند تا این تاییدیه برای آنها صادر شود كه این امر از اختیارات مدیریت های جهاد كشاورزی شهرستان ها می باشد.

 

دفترچه درمانی تقریباً بی اعتبار

در خصوص صندوق بیمه روستاییان یکی از مشکلات اساسی آن دفترچه درمانی تقریباً بدون اعتبار آن است در حالی که روستاییان و کشاورزان درسنین بالا نیازمند پشتوانه درمانی بهتری میباشند بهتر بود در تفاهم نامه بین نظام صنفی کشاورز ی و ریاست صندوق اشاره و بیشتر به اینگونه مشکلات رسیدگی شود چونکه الآن بیمه درمانی ناقصی دارد حداقل انتظار این است که دفترچه ها را درهمه مراکز درمانی وبیمارستانها بپذیرندو یابرایشان بیمارستانهایی شبیه بیماستانهای تأمین اجتماعی راه اندازی شود.لطفاً پیگیری شود.

پاسخ ) :متاسفانه یكی از نقایص صندوق بیمه روستاییان، نداشتن موضوع درمان است. آن بیمه درمانی كه هم اشاره كردید ارتباطی با این صندوق ندارد و مجری آن سازمان بیمه خدمات درمانی است. پیگیری هایی جهت انتقال اعتبار این موضوع به صندوق بیمه روستاییان صورت گرفته اما تاكنون موفق نبوده است. در صورت انجام این امر، خدمات درمانی نیز تحت پوشش این صندوق قرار می گیرند و به نظر می رسد این مشكل تا حدودی حل شود.

 

منتقد

من از صندوق بیمه كشاورزان استقبال نمی کنم به چند دلیل : 1- کلا بیمه خوبی نیست طوریکه مسئولین آن خودشان حاضر نیستند آن خودشان و بستگانشان در آن بیمه شوند 2- قوانین و مقررات آن ناقص بوده و قابل اجرای نیست 3- بدقولی ها و بی قانونی های زیادی در پرداخت به خسارت دیدگان وجود دارد 4- این بیمه ضعیف باعث جلوگیری از پیگیری و تصویب بیمه تامین اجتماعی برای کشاورزان میگردد 6- سطح درآمدی و پرداخت در آینده ( اگر باشه ) پائین بوده و ناچیز 7- ...

پاسخ ) :در هر صورت این نیز امكانی است كه فراهم شده است و بهتر از عدم برخورداری از هیچ می باشد.در خصوص بیمه تامین اجتماعی با توجه به شرایطی كه سازمان تامین اجتماعی دارد و عدم تناسب تعاریف و قوانین آنها با مشاغل كشاورزی و تجربه چندساله، امید زیادی به آنها نمی توان داشت.

بیمه كسی که تراکتور و کمباین دارد اما زمین ندارد

چرا باوجود 230 زیربخش تعریف شده برای بخش کشاورزی، بیمه فقط پروانه کشاورزی دامداری وباغ را مورد قبول قرارمیدهد حال سوال من این است که مثلا بهره برداری که تراکتور وکمباین هم دارد اما زمین ندارد چگونه میتواند از مزایای بیمه استفاده کند؟

پاسخ ) :در صورتی كه دارنده تراكتور و كمباین راننده باشد می تواند تحت عنوان رانندگان خود را بیمه كند. در صورت اجاره دار بودن نیز اسناد اجاره را می تواند ارائه دهد.

مشكل زمینهای واگذار شده هیات هفت نفره

در مورد زمین هایی که بصورت مشاع وهیات هفت نفره درزمان بعد ازانقلاب واگذار شده و جهاد کشاورزی حاضر به تایید تصرفات بهره بردارانی که سالیان سال دراین زمینها کشت میکنند نمیباشد به شهرستان ما کمک کنید.

پاسخ ) :طبق اعلام سازمان تعاون روستایی استان، موضوع از طریق امور اراضی استان در حال پیگیری است كه امیدواریم مشكل حل گردد.



ارسال در تاریخ شنبه 6 دی 1393 توسط گروه کارشناسان توسعه روستایی وکشاورزی

نظرات (-)

پرسش و پاسخ (4)

 

جملات نامه وزیر زیر ذره بین

 

نظر به اینکه اینجانب دو بار نامه وزیر اسبق محترم جهاد کشاورزی به شماره020/14407مورخ1391/05/02راخطاب به وزرای محترم دولت دهم را در مورد اعتبار پروانه فعالیت نظام صنفی کشاورزی ارسال نمودم تقاضا دارد به نامه مذکور مراجعه ودر سطردهم آن نامه دقیقاً به کلمه احراز نوع ومیزان مالکیت،فعال بودن واحد کشاورزی وغیره دقت فرمایند.اگر دقت فرمایند منظور از کلمه احراز مالکیت توسط نظام صنفی چیزی جز تأیید آن نیست.

 

پاسخ): نظام صنفی در راستای ساماندهی مشاغل كشاورزی شكل گرفته است ضمن آنكه دفاع از حقوق و منافع صنفی اعضا و تلاش برای حل مسائل و مشكلات آنها نیز در برنامه های این نهاد اجتماعی می باشد.

 

برای ثابت شدن اشتغال یك فرد در یك شغل لازم است كلیه مدارك و مستنداتی كه نشاندهنده این امر باشد اخذ شود. برای ثابت شدن این امر بازدید میدانی از محل كار شخص نیز ضروری است و برای اینكه مشخص شود آن محل متعلق به آن شخص است نیز باید اسناد مالكیت ، اجاره یا موارد دیگر مورد مشاهده قرار گیرد. لذا فی نفسه برای احراز اشتغال یك فرد در یك شغل احراز نوع و میزان مالكیت باید اتفاق افتد.

 

در این خصوص موضوع واگذاری صدور تأییدیه های اشتغال افراد به كشاورزی در تعدادی از شهرستانهای كشور در حال حاضر به نظامهای صنفی واگذار شده است و با توضیحاتی كه داده شد این امر هیچ مشكلی ندارد. قطعاً هر قدر نظام صنفی در صدور پروانه دقت نظر بیشتری بعمل آورد اعتماد و اطمینان دستگاههای دیگر بویژه بانكها ، محاكم قضایی ، تأمین اجتماعی و... به پروانه های صادره بیشتر خواهد شد.

 

 

 

چرا مجمع با این شرایط برگزار شد؟!

در اوایل سال 92 در شهرستان مشكین شهر بدلیل اتمام دوره هیئت مدیره قبلی انتخابات برگزار گردید و رای گیری با حضور نمایندگان اداره تعاون برگزار گردید. بعد از برگزاری موقع شمارش آراء متوجه شدند که قبلیها آراء کمی دارند، نظم جلسه را بهم زدند و گفتند مجمع به حد نصاب نرسیده اگر اینطور بود چرا مجمع را برگزار نمودید و بهره برداران را 3 ساعت در مجمع نگه داشتید بعد از گذشت 8 ماه اداره تعاون جوابی به کاندیداها نداده است تقاضای رسیدگی از مسئولان محترم داریم.

پاسخ): بر اساس ماده 16 اساسنامه نظام صنفی بخش – شهرستان، مجمع عمومی عادی هر سال یك بار تشكیل می گردد. برای تشكیل و رسمیت یافتن مجمع فوق الذكر در نوبت اول، حداقل نصف بعلاوه یك اعضاء‌ باید حضور داشته باشند. ولی در نوبت دوم و سوم به ترتیب با یك سوم و یك پنجم اعضاء رسمیت خواهد یافت.

با عنایت به گزارش داده شده، قبل از شروع جلسه باید حد نصاب تعیین می شد و ناظر تعاون روستایی می بایست دقت كافی مبذول می داشتند. لطفا موضوع را مكتوب به تعاون روستایی استان نیز اعلام نمایید.

 

 

 

شرط وبلاگی

 

شرایط اینكه یك نظام صنفی یك مركز اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی داشته باشد چه میباشد؟

 

پاسخ ): راه اندازی وبلاگ یا هر نوع پایگاه اطلاع رسانی برای نظام صنفی شرط ندارد! فقط همت می خواهد و انگیزه ادامه راه و استمرار فعالیت. چرا كه مدیریت وبلاگ و آماده سازی مطلب برای مخاطب وبلاگتان، كاری وقتگیر است با پیگیری ها و استمرارهای خاص خودش. مشاهده برخی وبلاگهای نظامها نشان می دهد كه فعالیت وبلاگ متاسفانه تنها در شوق احداث و اظهار داشتن یك وبلاگ و افتتاح آن خلاصه شده است و دیگر تقریبا هیچ!

اگر قرار است راه اندازی وبلاگ برای نظام صنفی، فقط در راه اندازی آن خلاصه شود و در ادامه ناقص باشد و بدون به روز رسانی، راه اندازی نشود بهتر است چون دارای آثار منفی است.

امید وافر داریم كه با رعایت نكاتی كه با یكدیگر در اینجا مطرح داشتیم شاهد راه اندازی یك وبلاگ اطلاع رسانی هدفمند و مفید از سوی شما و همكارانتان برای اعضای نظام صنفی كشاورزی شهرستان و استان خود باشیم و در این راه، با نهایت افتخار آماده هر گونه خدمت رسانی هستیم.

 

 

نرم افزار سیترا الزامی است؟

 

برای انجام امور مالی ضروری است كه حتما از نرم افزار سیترا استفاده شود یا سایر نرم افزارها هم میشود استفاده نمود؟نظام صنفی احتیاج به دفتر روزنامه هم دارد یا فقط كل است؟چرا نظام صنفی كشاورزی جزء ثبت شركتها میشود چرا كه شركت نیست.

 

پاسخ ) : 1 – آنچه مورد تاكید است انجام امور حسابرسی نظامهای صنفی است. تا زمان نصب نرم افزار جامع توسط شورای مركزی نظام صنفی كشاورزی و بنا به تاكید مدیریت حسابرسی سازمان مركزی تعاون روستایی، نصب نرم افزار سیترا لازم است. مضاف بر اینكه استفاده از این نرم افزار از لحاظ اقتصادی به نفع نظامهای صنفی می باشد.

 

2- دفاتر رسمی شامل دفتر روزنامه و دفتر كل می باشد.

جهت آگاهی: اولین مرحله حسابداری مرحله ثبت فعالیتهاست . در این مرحله ، اطلاعات مربوط به فعالیتهای مالی پس از تجزیه و تحلیل و تعین تاثیری که بر معادله حسابداری دارند

( تعیین حسابهای بدهکار و بستانکار ) و تنظیم سندهای مربوط در دفتری به نام دفتر روزنامه یا همان دفتر ثبت اولیه به ترتیب تاریخ وقوع ثبت می گردند.

دفتر کل عبارتست از دفتری که حسابها پس از طبقه بندی ، به طور جداگانه در آن نگهداری می شوند. متداولترین فرم حسابهای دفتر کل ، در حقیقت همان فرم تی ( T ) است که هریک از طرفین آن به چند ستون تقسیم شده است و از این چند قسمت اصلی تقسیم می شود : عنوان حساب/ ستون تاریخ / ستون شرح/ ستون عطف/ ستون مبلغ

 

3- نظام صنفی، ثبت شركت نمی شود ولی كد اقتصادی می تواند دریافت دارد

بیمه تامین اجتماعی "کارکنان" نظام صنفی شهرستانها

سوال: بیمه تامین اجتماعی کارکنان نظام صنفی شهرستانها چگونه است؟یعنی با کدام قانون بیمه تامین اجتماعی بیمه میشوند؟اصلا نظام صنفی خصوصی هست یا دولتی؟لطفا کامل توضیح بدهید.

پاسخ: بر اساس ماده 24 نظام نامه اداری نظام صنفی كشاورزی، نظام صنفی با رعایت ماده 148 قانون كار مكلف است همكاران خود را بر اساس قانون تامین اجتماعی بیمه كند و تمامی امور مربوط به بیمه، بازنشستگی و از كارافتادگی كاركنان هم مشمول مقررات تامین اجتماعی است./ با استناد به ماده 2 اساسنامه نظام صنفی كشاورزی استان، نظام صنفی كشاورزی، غیر انتفاعی و غیردولتی است. همچنین گفتنی است كه این نظام هیچگونه اعتباری از محل اعتبارات دولتی دریافت نمی دارد.

چرا برای كوچكترین خریدها باید از هیئت مدیره مصوب بگیریم؟!

سوال: من دبیر یکی از نظام های شهرستان ها هستم .متاسفانه به علت عدم آگاهی هیئت مدیره از اساسنامه و نظام نامه مالی و اداری نظام صنفی با مشکلات فراوانی روبرو هستیم .مثلا برای خرید هر چیزی از اقلام مصرفی دفتر با قیمت پایین هم باید از هیئت مدیره مصوب بگیرم.در صورتیکه در نظام نامه مالی و اداری اومده تا یه سقفی دبیر مجاز و از اون به بالا با تصویب هیئت مدیره حتی با موجودی و درآمد کافی حقوقی بمن تعلق نگرفته و با یک کارمند با فشار کاری بالا به کارمون ادامه میدیم.لطفا منو راهنمائی کنین یا به رئیس نظام صنفی كشاورزی كشور بگین یه نامه ای بزنن و اینگونه قوانین رو به خیلی ها یادآوری کنن.

پاسخ: در خصوص خرید ملزومات مورد نیاز ، پرداخت حقوق و رعایت مقررات در درجه اول موضوع را با بازرس نظام مطرح نمایید. در مرحله بعد با دبیر یا رئیس هیات مدیره نظام استان و در نهایت موضوع را با مسئول امور تشكلها و نظام صنفی استان(سازمان تعاون روستایی) در میان بگذارید. انشالله مشكل حل خواهد شد.

بازرس تا پایان مدت قانونی

سوال: شخصی عضو هیات مدیره نظام صنفی شهرستان بوده و در دوره جدید انتخاب نشده است با توجه به اینکه شخص مورد نظر بازرس نظام استان می باشد و یکسال از مدت مسئولیت وی باقی مانده تکلیف قانونی چیست ؟ آیا می تواند بعنوان بازرس تا پایان مدت قانونی در این سمت بماند یا اینکه چون در هیات مدیره شهرستان رای نیاورده بازرس علی البدل جایگزین میگردد.

پاسخ: طبق مفاد مندرج در تبصره 16 دستورالعمل اجرایی برگزاری مجامع عمومی نظام صنفی كشاورزی در صورت انتخاب نشدن اعضای هیات مدیره نظام صنفی شهرستان كه در نظام استان هم عضو هیات مدیره یا بازرس می باشند، "عضو علی البدل" هیات مدیره و یا بازرس استان جایگزین خواهد شد.

استعفاء 1

سوال: اینجانب عضو هیئت مدیره می باشم وخواستار استعفاء میباشم. آیا تائیدیه بقیه اعضای هیئت مدیره لازم است یاخیر؟

پاسخ: با این قصد، ابتدا باید استعفای خود را نوشته و تحویل هیات مدیره بدارید. هیات مدیره جلسه ای تشكیل داده و درخواست شما در آن جلسه طرح می شود. پس از تایید و تصویب اعضاء، عضو علی البدل جانشین شخص مستعفی می گردد.

استعفاء 2

سوال: اگر عضوهیئت مدیره شهرستان و استان از هیئت مدیره شهرستان استعفادهد ازهیئت مدیره استان هم حذف خواهدشد؟یا تا پایان مهلت قانونی میتواند در استان باقی بماند؟

پاسخ: چه استعفا دهد، چه رای نیاورد علاوه بر استان در صورت عضویت در شورای مركزی نیز حذف خواهد شد.

آمار انجمنهای صنفی بخش كشاورزی

سوال: آیا آماری از انجمنهای صنفی بخش كشاورزی موجود میباشد؟تفاوت انجمن صنفی با نظام صنفی فقط از لحاظ منشا قانونی است؟ انجمنها برعكس نظام میتوانند انتفاعی باشند؟

پاسخ: تعداد 145 انجمن صنفی در بخش كشاورزی فعال هستند كه اكثر آنها كارفرمایی بوده و ذیل ماده 131 قانون كار تعریف می شود. انجمن صنفی و نظام صنفی هر دو غیر انتفاعی اند.

مجاز به خرید و فروش هستیم؟

سوال:با توجه به اینکه نظام صنفی غیر انتفاعی است آیا مجاز به خرید و فروش کالا یا مایحتاج اعضاء خود می باشد ؟مثلا خرید و فروش بذر یا علوفه و ...صرفا برای اعضاء

پاسخ: سلام. با پول نظام صنفی اجازه ندارد تا اینگونه خرید و فروش ها را نماید. اما از طریق تعامل با تعاونی ها و دیگر تشكلها می تواند این كارها را هماهنگ كند یا از نفوذ خود در مجامع یا شركت های ذیربط استفاده نماید .

حق امضاء

سوال:به استنادماده 4 از فصل دوم نظام نامه مالی و اداری صاحبان مجاز امضااسنادومدارک مالی و اوراق رسمی بهادار و قراردارهای تعهدآور پس از تصویب هیات مدیره با امضای مشترک رئیس هیات مدیره یا دبیراجرایی و خزانه دار(ثابت)و مهر نظام معتبر است این موضوع در اساسنامه نظام شهرستان در ماده 7 و تبصره ذیل آن نیزآمده است اما در ماده 43 اساسنامه نظام استان با امضای رئیس هیات مدیره و امضاء ثابت خزانه دارومهر نظام استان معتبر و در غیاب رئیس هیات مدیره نایب رئیس حق امضاء دارد لذا خواهشمند است ضمن بررسی اعلام نظر فرمائید تا مشکلی برای نظامهای استان ایجاد نگردد.

پاسخ: با سلام. در صورتی این حق امضاء برای نایب رئیس وجود خواهد داشت كه رئیس هیات مدیره به صورت"رسمی" این اختیار را به او "تفویض" كرده باشد.



ارسال در تاریخ سه شنبه 15 اردیبهشت 1394 توسط گروه کارشناسان توسعه روستایی وکشاورزی

نظرات (-)

پرسش و پاسخ (6)

 بازدید كننده گرامی ؛ لطفا برای ارائه پرسش های خود حتما در بخش نظرات آخرین یا تازه ترین مطلب مندرج در صفحه اصلی پایگاه اطلاع رسانی نظام صنفی كشاورزی اقدام فرمایید و از درج سوال های خود در این صفحه خودداری نمایید تا دچار دیرکرد پاسخ به سوال های شما عزیزان نشویم.

...................................

ما كه پولی در صندوق نداریم!

آن نظام صنفی كه برای پرداخت هزینه های كاركنانش مشكل اساسی دارد و پولی در صندوق ندارد چگونه میتواند كار حسابرسی انجام دهد و به استان پول پرداخت نماید؟

پاسخ ) : مدیریت "دریافتی ها" و "هزینه ها" یكی از وظایف هیأت مدیره نظامهای صنفی و هر تشكل دیگری است. پرداخت سهم استان نیز یكی از هزینه های "جاری" نظام است كه باید در نظر گرفته و پرداخت شود. بدون شك اگر نظامهای بالادستی ضعیف باشند و نتوانند به وظایف خود به دلیل نداشتن منابع كه تنها از طریق شهرستانها تأمین می شود عمل نمایند باید مطمئن بود كه نظام صنفی محكوم به شكست خواهد بود. نظام صنفی یك نهاد غیردولتی است و باید هزینه های خود را مدیریت كند. همانگونه كه در هر نهاد و شركتی اعم از انتفاعی و غیرانتفاعی باید هزینه ها را بر اساس دریافتی ها تنظیم نمود، در نظام صنفی صرف نظر از تعداد عضو باید براساس آن عمل نمود تا مشكلی پیش نیاید و سلامت مالی و اداری نظام در تمام سطوح ملی استانی و شهرستانی تضمین شود. همچنین در ارتباط با بكارگیری پرسنل و كارمند برای نظام صنفی، بحث كیفی در كارآیی و انجام امور باید مد نظر باید و نه بحث كمی در به خدمت گرفتن چندین نفر پرسنل و از ابتدا هم قرار بر این نبوده است كه نظام صنفی چندین نیرو در اختیار بگیرد و دغدغه اش صرفا در تامین هزینه های آنان صرف شود.

 

مگر نظام صنفی كشاورزی،‌اقتصادی است؟

نظام صنفی كه كار اقتصادی نمی كند پس چرا باید برای مالیات اظهارنامه پر كند؟

پاسخ ) :كار اقتصادی نمی كند. اما قانون می گوید همه و همه مشمول قانون مالیات هستند.بسیاری باید مالیات بدهند و برخی هم قانون مشخص كرده مالیات آنها صفر است.بنابراین توصیه شده حتی اظهار نامه مالیاتی به اصطلاح سفید در موعد مقررش تكمیل و ارسال شود.در ماده 119 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران آمده است: دولت موظف است در راستای هدفمندسازی معافیتهای مالیاتی و شفاف‌سازی حمایتهای مالی اقدامات ذیل را به‌عمل آورد: الف ـ جایگزینی سیاست اعتبار مالیاتی با نرخ صفر به جای معافیتهای قانونی مالیاتی ب ـ ثبت معافیتهای مالیاتی مذكور به صورت جمعی ـ خرجی در قوانین بودجه سالانه تبصره1ـ به اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول معافیتهای قانونی مذكور، مالیات تعلق نمی‌گیرد. تبصره2ـ تسلیم اظهارنامة مالیاتی در موعد مقرر شرط برخورداری از هرگونه معافیت مالیاتی است.

 

رئیس یا دبیر اجرایی؟

پروانه صادره توسط نظام صنفی برای کشاورزان باید با امضا رییس باشد یا دبیر اجرایی ؟

پاسخ ) :پروانه با امضای رئیس هیات مدیره می باشد مگر آنكه هیات مدیره تصویب نماید كه با امضای دبیر اجرایی باشد.

 

سیستم هوشمند شناسه بهره بردار

آیا كشاورزانی كه در نظام صنفی عضو میشوند باید قبلا در سیستم هوشمند شناسه بهره بردار ثبت نام نموده باشند؟

پاسخ ) :طبق ابلاغیه ها و مقررات موجود نظام صنفی، این شرایط برای عضویت در نظام صنفی قرار داده نشده است. البته در تعدادی از استانها با تصمیم خود استان این دو موضوع به هم مرتبط شده اند.

 

سوال مجمعی

آیا حد نصاب تشكیل مجمع عمومی عادی در نوبت اول ( نصف +1) = حد نصاب تشكیل مجمع عمومی فوق العاده میباشد؟

پاسخ ) :حد نصاب تشكیل مجمع عمومی عادی با فوق العاده یكی است. ولی تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده با رای دو سوم حاضران دارای اعتبار است.( تبصره 1 ماده 10اساسنامه نظام صنفی بخش - شهرستان).

 

سود و تعاونی و نظام صنفی

آیا از مازاد درآمدی که در نظام صنفی میماند باید سودی بین اعضای هیات مدیره تقسیم کرد؟مسائل مالی نظام صنفی هم باید مانند مسائل مالی شرکت های تعاونی انجام پذیرد یا متفاوت است؟

پاسخ ) : بر اساس ماده 17 نظام نامه مالی، نظام صنفی كشاورزی تشكیلاتی غیر انتفاعی است و حق تقسیم سود و یا توزیع سهام برای هیچ فردی اعم از حقیقی و حقوقی را ندارد. از بایت ثبت و ضیط عملیات مالی بین نظام صنفی و شركت تعاونی تفاوتی نیست اما نظام صنفی اجازه فعالیت اقتصادی به شكلی كه تعاونی ها انجام می دهند را ندارد. برای اطلاعات بیشتر به نظام نامه مالی مراجعه نمایید.

 

نماینده شهرستان در هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات صنفی

آیا نماینده شهرستان در هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات صنفی اعضاء باید حتماً عضو هیأت مدیره باشد؟

پاسخ ) : انتخاب نماینده نظام صنفی در هیات بدوی شهرستان حتما در هیات مدیره نظام شهرستان و ترجیحا از بین اعضای هیات مدیره صورت گیرد. در صورت انتخاب نماینده از بین اعضای نظام صنفی، این امر تابع شرایطی و ضوابطی باید باشد كه توسط این دفتر ابلاغ شده است. از جمله این شرایط می توان به این موارد اشاره داشت: عضو نظام صنفی- دارای پروانه فعالیت- داشتن حسن شهرت اجتماعی و شغلی لازم. اولویت با دارندگان تحصیلات دانشگاهی حقوق و یا كشاورزی و نیز كارشناسان رسمی دادگستری در حوزه كشاورزی باشد.

 

مشكلی به نام رابطه کارگری و کار فرمایی در کشاورزی

بخش عمده ای از فعالان بخش کشاورزی کشور کشاورزان خرده مالک هستند که در مزارع کشاورزی و دامداری خود هم کارگر هستند و هم کارفرما ،لذا رابطه کارگری و کار فرمایی به معنی مصطلح آن درکشاورزی خرد رایج نمی باشد درصورت اجرای معافیت بیمه ای تأمین اجتماعی این مورد بین کارگر وکارفرما تفکیک ناپذیر می باشد و علاوه بر آن هر کشاورز ممکن است دارای چند رشته فعالیت باشد که سر جمع آن سالانه از 270نفر روزهم که جزء مقررات تأمین اجتماعی است بیشتر شود(مشاغل چند پیشه)که لازم است درتهیه آیین نامه ها مد نظر قرار گیرد.

پاسخ ) :از آنجا كه قوانین و مقررات تامین اجتماعی بر اساس شرایط كارگاه های خدماتی و صنعتی تنظیم شده است، متاسفانه آن سازمان نیز می خواهد همان مقررات را در بخش كشاورزی پیاده كند كه امكان پذیر نیست و تفاوتهای زیادی بین آنها وجود دارد و بر اساس همین تفاوتها آن سازمان برای بیمه كردن كشاورزان دچار مشكل می شود.موضوعاتی كه تامین اجتماعی با آن مشكل دارد تعریف كارگاه در بخش كشاورزی، تعریف رابطه حقوق بگیری اعضای خانواده كشاورزی و كارفرمای كارگاه كشاورزی است. در این زمینه نیاز به اصلاح قوانین و مقررات است كه با حضور نظام صنفی امید می رود این امكان فراهم آید.

 

هیئت های حل اختلاف

آیا رسیدگی به دعاوی حقوقی اعضای صنف هم از وظایف هیئت های حل اختلاف است یا خیر؟یا اینکه صرفاً این هیئت ها تخلفات صنفی اعضاء را رسیدگی می کنند؟

پاسخ ) : مسائل كاری و مربوط به واحد صنفی در این هیات ها بررسی می شود نه مشكلات خاص و شخصی. بعبارت دیگر اگر اختلاف بر اساس ملك، واحدها و از این قبیل باشد پاسخ آری است و جزو تخلفات صنفی است و در این هیات ها مطرح می شود ولی اگر اختلاف مبنای حقوقی داشته باشد و یا بر اساس ساختار نظام باشد پاسخ منفی است. در ضمن دستورالعمل مربوطه در دست تهیه بوده و ارسال خواهد گردید. 



ارسال در تاریخ شنبه 2 اسفند 1393 توسط گروه کارشناسان توسعه روستایی وکشاورزی

نظرات (-)

پرسش و پاسخ (5)

مجمع عمومی و پروانه فعالیت

آیا ملاک حضور در جلسات مجمع عمومی داشتن پروانه فعالیت معتبر است یا اگر عضوی حق عضویت را به تنهایی واریز نموده باشد و پروانه فعالیت دریافت نکرده باشدنیز حق شرکت در جلسات مجمع را دارد ؟

پاسخ ) : فرد صنفی می تواند با توجه به مفاد مندرج در دستورالعمل ثبت نام و عضویت در نظام صنفی با پذیرش عضویت در مجمع عمومی نظام صنفی شركت نماید.

 

حد نصاب مجمع عمومی عادی

آیا حد نصاب مجمع عمومی عادی اعضای دارای پروانه معتبر فعالیت است یا حضور اعضایی هم که پروانه های آنها گذشته است می باید محاسبه شود. به عبارتی آیا هرکشاورزی که دارای پروانه نظام صنفی باشد ملاک نصاب مجامع خواهد بود.

پاسخ ) : ملاك پرداخت، حق عضویت سالانه و داشتن پروانه معتبر( تمدید پروانه فعالیت) خواهد بود.

گاهی صدور پروانه فعالیت سلیقه ای است

گاهی صدور پروانه ها در نظام صنفی بصورت سلیقه ای می باشد و در هر استان و شهرستان یک نوع مدارک برای صدور پروانه مطالبه مینمایند به نظر می رسد به لحاظ اهمیت و ارزش دادن به پروانه های صادره و ایجاد وحدت رویه در سطح کشور نیاز به تصویب و ابلاغ آیین نامه ای جامع میباشد . ایین نامه قبلی در این زمینه اشکال دارد لذا خواهشمند است در مورد این موضوع اقدام فرمایید.

پاسخ ) : دفتر امور تشكل های كشاورزی، دستورالعملی تحت عنوان دستورالعمل صدور و تمدید پروانه را در دست تهیه دارد/ ارجاع به دستورالمعل ثبت نام و عضویت در نظام صنفی كارهای كشاورزی در : اساسنامه نظام صنفی بخش شهرستان + ماده 7 و تبصره ذیل آن در : دستورالعمل اجرایی ماده 3 فصل دوم آیین نامه اجرایی نظام صنفی كارهای كشاورزی

مقررات شفاف و جامع برای صدور پروانه ها

 

در صورت امکان شرایط و مقررات شفاف و جامعی در رابطه با صدور پروانه ها تدوین و ابلاغ فرمائید چون متاسفانه در حال حاضر در شهرستانهای هر استان ما برای صدور پروانه یک نوع مدارک مطالبه مینمایند و شرایط و مدارک واحدی را درخواست نمی نمایند.

 

پاسخ ) :ارجاع به دستورالمعل ثبت نام و عضویت در نظام صنفی كارهای كشاورزی در : اساسنامه نظام صنفی بخش شهرستان + ماده 7 و تبصره ذیل آن در : دستورالعمل اجرایی ماده 3 فصل دوم آیین نامه اجرایی نظام صنفی كارهای كشاورزی

 

 

در باره منع عضویت مدیران عامل شركتهای تعاونی و اتحادیه ها

 

یکی از شرایط و ملاک عضویت در نظام صنفی و هیأت موسس، اشتغال تمام وقت به یک شغل کشاورزی در واحد کشاورزیی که حداقل ابعاد اقتصادی و تامین معیشت فرد صنفی را داشته باشد، تعیین گردیده است و عضویت اعضای هیأت مدیره، بازرس و مدیرعامل درشرکتهای تعاونی روستایی، کشاورزی و مدیران عامل اتحادیه ها و شوراهای اسلامی منع شده است كه اساس تمام آنها با نظام صنفی متفاوت است یا مالی هستند یا سیاسی.آیا با پاك كردن صورت مساله، مسائل حل میشود؟

 

 

پاسخ ) :ضمن احترام به نظر شما، رعایت ابلاغیه مذكور هم از بعد رعایت مقررات و قوانین و هم از بعد اجتماعی و مشاركتی به صلاح پیشرفت و توسعه نظام صنفی است.بدیهی است افرادی كه در چند تشكل دارای سِمت باشند، از كیفیت ارائه خدمات آنها به طور قطع كاسته خواهد شد. احتمالا افراد حقوقی مذكور، ذی نفع بوده و برای برگزاركنندگان انتخاباتها اتخاذ مصلحتهایی را ایجاد می كنند. اما رعایت این ابلاغیه آثار مثبت تری را به همراه خواهد داشت

 

صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر

ضمن تشکر از امضاء تفاهم نامه با صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر ، امید است این اقدام موجب بهره مندی هر چه بیشتر کشاورزان و دامداران عزیز از بیمه اجتماعی گردد.سوال این است که: برابر مفاد تفاهم نامه و دستورالعمل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، صدور تاییدیه برای کشاورزان ساکن غیر روستا توسط جهاد کشاورزی و یا نظام صنفی انجام میشود و الزاما کد شغل مربوطه نیز در معرفی نامه قید میگردد. آیا بدون صدور پروانه فعالیت اختصاص کد شغلی (230کد شغل اعلام شده) اشکال ندارد ؟ ضمن اینکه صندوق بیمه اصرار بر این موضوع دارد که مبلغی بابت حق عضویت یا الزام به صدورپروانه فعالیت برای این دسته از کشاورزان غیر ساکن روستا از طرف نظام صنفی نباشد و با اختصاص کد شغلی برگه صرفا توسط نظام صنفی تایید گردد .

پاسخ ) :بر اساس تفاهم نامه منعقده برای احراز كشاورز بودن افراد متقاضی عضویت در صندوق بیمه كشاورزان، تكمیل فرم مربوطه توسط نظام صنفی یا جهاد كشاورزی الزامی می باشد. در صورتی كه فرد، عضو نظام صنفی باشد و پروانه فعالیت نیز دریافت كرده باشد این تاییدیه توسط نظام صنفی صادر شده و در غیر این صورت فرد باید به جهاد كشاورزی مراجعه نماید. با توجه به اینكه در تعدادی از شهرستان های كشور، ارائه تاییدیه به ارگانهای مختلف توسط جهاد كشاورزی به نظام صنفی واگذار شده است، قاعدتا افراد متقاضی عضویت در صندوق باید به عضویت نظام صنفی درآیند تا این تاییدیه برای آنها صادر شود كه این امر از اختیارات مدیریت های جهاد كشاورزی شهرستان ها می باشد.

 

دفترچه درمانی تقریباً بی اعتبار

در خصوص صندوق بیمه روستاییان یکی از مشکلات اساسی آن دفترچه درمانی تقریباً بدون اعتبار آن است در حالی که روستاییان و کشاورزان درسنین بالا نیازمند پشتوانه درمانی بهتری میباشند بهتر بود در تفاهم نامه بین نظام صنفی کشاورز ی و ریاست صندوق اشاره و بیشتر به اینگونه مشکلات رسیدگی شود چونکه الآن بیمه درمانی ناقصی دارد حداقل انتظار این است که دفترچه ها را درهمه مراکز درمانی وبیمارستانها بپذیرندو یابرایشان بیمارستانهایی شبیه بیماستانهای تأمین اجتماعی راه اندازی شود.لطفاً پیگیری شود.

پاسخ ) :متاسفانه یكی از نقایص صندوق بیمه روستاییان، نداشتن موضوع درمان است. آن بیمه درمانی كه هم اشاره كردید ارتباطی با این صندوق ندارد و مجری آن سازمان بیمه خدمات درمانی است. پیگیری هایی جهت انتقال اعتبار این موضوع به صندوق بیمه روستاییان صورت گرفته اما تاكنون موفق نبوده است. در صورت انجام این امر، خدمات درمانی نیز تحت پوشش این صندوق قرار می گیرند و به نظر می رسد این مشكل تا حدودی حل شود.

 

منتقد

من از صندوق بیمه كشاورزان استقبال نمی کنم به چند دلیل : 1- کلا بیمه خوبی نیست طوریکه مسئولین آن خودشان حاضر نیستند آن خودشان و بستگانشان در آن بیمه شوند 2- قوانین و مقررات آن ناقص بوده و قابل اجرای نیست 3- بدقولی ها و بی قانونی های زیادی در پرداخت به خسارت دیدگان وجود دارد 4- این بیمه ضعیف باعث جلوگیری از پیگیری و تصویب بیمه تامین اجتماعی برای کشاورزان میگردد 6- سطح درآمدی و پرداخت در آینده ( اگر باشه ) پائین بوده و ناچیز 7- ...

پاسخ ) :در هر صورت این نیز امكانی است كه فراهم شده است و بهتر از عدم برخورداری از هیچ می باشد.در خصوص بیمه تامین اجتماعی با توجه به شرایطی كه سازمان تامین اجتماعی دارد و عدم تناسب تعاریف و قوانین آنها با مشاغل كشاورزی و تجربه چندساله، امید زیادی به آنها نمی توان داشت.

بیمه كسی که تراکتور و کمباین دارد اما زمین ندارد

چرا باوجود 230 زیربخش تعریف شده برای بخش کشاورزی، بیمه فقط پروانه کشاورزی دامداری وباغ را مورد قبول قرارمیدهد حال سوال من این است که مثلا بهره برداری که تراکتور وکمباین هم دارد اما زمین ندارد چگونه میتواند از مزایای بیمه استفاده کند؟

پاسخ ) :در صورتی كه دارنده تراكتور و كمباین راننده باشد می تواند تحت عنوان رانندگان خود را بیمه كند. در صورت اجاره دار بودن نیز اسناد اجاره را می تواند ارائه دهد.

مشكل زمینهای واگذار شده هیات هفت نفره

در مورد زمین هایی که بصورت مشاع وهیات هفت نفره درزمان بعد ازانقلاب واگذار شده و جهاد کشاورزی حاضر به تایید تصرفات بهره بردارانی که سالیان سال دراین زمینها کشت میکنند نمیباشد به شهرستان ما کمک کنید.

پاسخ ) :طبق اعلام سازمان تعاون روستایی استان، موضوع از طریق امور اراضی استان در حال پیگیری است كه امیدواریم مشكل حل گردد.



ارسال در تاریخ شنبه 6 دی 1393 توسط گروه کارشناسان توسعه روستایی وکشاورزی

نظرات (-)

پرسش و پاسخ (4)

 

جملات نامه وزیر زیر ذره بین

 

نظر به اینکه اینجانب دو بار نامه وزیر اسبق محترم جهاد کشاورزی به شماره020/14407مورخ1391/05/02راخطاب به وزرای محترم دولت دهم را در مورد اعتبار پروانه فعالیت نظام صنفی کشاورزی ارسال نمودم تقاضا دارد به نامه مذکور مراجعه ودر سطردهم آن نامه دقیقاً به کلمه احراز نوع ومیزان مالکیت،فعال بودن واحد کشاورزی وغیره دقت فرمایند.اگر دقت فرمایند منظور از کلمه احراز مالکیت توسط نظام صنفی چیزی جز تأیید آن نیست.

 

پاسخ): نظام صنفی در راستای ساماندهی مشاغل كشاورزی شكل گرفته است ضمن آنكه دفاع از حقوق و منافع صنفی اعضا و تلاش برای حل مسائل و مشكلات آنها نیز در برنامه های این نهاد اجتماعی می باشد.

 

برای ثابت شدن اشتغال یك فرد در یك شغل لازم است كلیه مدارك و مستنداتی كه نشاندهنده این امر باشد اخذ شود. برای ثابت شدن این امر بازدید میدانی از محل كار شخص نیز ضروری است و برای اینكه مشخص شود آن محل متعلق به آن شخص است نیز باید اسناد مالكیت ، اجاره یا موارد دیگر مورد مشاهده قرار گیرد. لذا فی نفسه برای احراز اشتغال یك فرد در یك شغل احراز نوع و میزان مالكیت باید اتفاق افتد.

 

در این خصوص موضوع واگذاری صدور تأییدیه های اشتغال افراد به كشاورزی در تعدادی از شهرستانهای كشور در حال حاضر به نظامهای صنفی واگذار شده است و با توضیحاتی كه داده شد این امر هیچ مشكلی ندارد. قطعاً هر قدر نظام صنفی در صدور پروانه دقت نظر بیشتری بعمل آورد اعتماد و اطمینان دستگاههای دیگر بویژه بانكها ، محاكم قضایی ، تأمین اجتماعی و... به پروانه های صادره بیشتر خواهد شد.

 

 

 

چرا مجمع با این شرایط برگزار شد؟!

در اوایل سال 92 در شهرستان مشكین شهر بدلیل اتمام دوره هیئت مدیره قبلی انتخابات برگزار گردید و رای گیری با حضور نمایندگان اداره تعاون برگزار گردید. بعد از برگزاری موقع شمارش آراء متوجه شدند که قبلیها آراء کمی دارند، نظم جلسه را بهم زدند و گفتند مجمع به حد نصاب نرسیده اگر اینطور بود چرا مجمع را برگزار نمودید و بهره برداران را 3 ساعت در مجمع نگه داشتید بعد از گذشت 8 ماه اداره تعاون جوابی به کاندیداها نداده است تقاضای رسیدگی از مسئولان محترم داریم.

پاسخ): بر اساس ماده 16 اساسنامه نظام صنفی بخش – شهرستان، مجمع عمومی عادی هر سال یك بار تشكیل می گردد. برای تشكیل و رسمیت یافتن مجمع فوق الذكر در نوبت اول، حداقل نصف بعلاوه یك اعضاء‌ باید حضور داشته باشند. ولی در نوبت دوم و سوم به ترتیب با یك سوم و یك پنجم اعضاء رسمیت خواهد یافت.

با عنایت به گزارش داده شده، قبل از شروع جلسه باید حد نصاب تعیین می شد و ناظر تعاون روستایی می بایست دقت كافی مبذول می داشتند. لطفا موضوع را مكتوب به تعاون روستایی استان نیز اعلام نمایید.

 

 

 

شرط وبلاگی

 

شرایط اینكه یك نظام صنفی یك مركز اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی داشته باشد چه میباشد؟

 

پاسخ ): راه اندازی وبلاگ یا هر نوع پایگاه اطلاع رسانی برای نظام صنفی شرط ندارد! فقط همت می خواهد و انگیزه ادامه راه و استمرار فعالیت. چرا كه مدیریت وبلاگ و آماده سازی مطلب برای مخاطب وبلاگتان، كاری وقتگیر است با پیگیری ها و استمرارهای خاص خودش. مشاهده برخی وبلاگهای نظامها نشان می دهد كه فعالیت وبلاگ متاسفانه تنها در شوق احداث و اظهار داشتن یك وبلاگ و افتتاح آن خلاصه شده است و دیگر تقریبا هیچ!

اگر قرار است راه اندازی وبلاگ برای نظام صنفی، فقط در راه اندازی آن خلاصه شود و در ادامه ناقص باشد و بدون به روز رسانی، راه اندازی نشود بهتر است چون دارای آثار منفی است.

امید وافر داریم كه با رعایت نكاتی كه با یكدیگر در اینجا مطرح داشتیم شاهد راه اندازی یك وبلاگ اطلاع رسانی هدفمند و مفید از سوی شما و همكارانتان برای اعضای نظام صنفی كشاورزی شهرستان و استان خود باشیم و در این راه، با نهایت افتخار آماده هر گونه خدمت رسانی هستیم.

 

 

نرم افزار سیترا الزامی است؟

 

برای انجام امور مالی ضروری است كه حتما از نرم افزار سیترا استفاده شود یا سایر نرم افزارها هم میشود استفاده نمود؟نظام صنفی احتیاج به دفتر روزنامه هم دارد یا فقط كل است؟چرا نظام صنفی كشاورزی جزء ثبت شركتها میشود چرا كه شركت نیست.

 

پاسخ ) : 1 – آنچه مورد تاكید است انجام امور حسابرسی نظامهای صنفی است. تا زمان نصب نرم افزار جامع توسط شورای مركزی نظام صنفی كشاورزی و بنا به تاكید مدیریت حسابرسی سازمان مركزی تعاون روستایی، نصب نرم افزار سیترا لازم است. مضاف بر اینكه استفاده از این نرم افزار از لحاظ اقتصادی به نفع نظامهای صنفی می باشد.

 

2- دفاتر رسمی شامل دفتر روزنامه و دفتر كل می باشد.

جهت آگاهی: اولین مرحله حسابداری مرحله ثبت فعالیتهاست . در این مرحله ، اطلاعات مربوط به فعالیتهای مالی پس از تجزیه و تحلیل و تعین تاثیری که بر معادله حسابداری دارند

( تعیین حسابهای بدهکار و بستانکار ) و تنظیم سندهای مربوط در دفتری به نام دفتر روزنامه یا همان دفتر ثبت اولیه به ترتیب تاریخ وقوع ثبت می گردند.

دفتر کل عبارتست از دفتری که حسابها پس از طبقه بندی ، به طور جداگانه در آن نگهداری می شوند. متداولترین فرم حسابهای دفتر کل ، در حقیقت همان فرم تی ( T ) است که هریک از طرفین آن به چند ستون تقسیم شده است و از این چند قسمت اصلی تقسیم می شود : عنوان حساب/ ستون تاریخ / ستون شرح/ ستون عطف/ ستون مبلغ

 

3- نظام صنفی، ثبت شركت نمی شود ولی كد اقتصادی می تواند دریافت دارد

بیمه تامین اجتماعی "کارکنان" نظام صنفی شهرستانها

سوال: بیمه تامین اجتماعی کارکنان نظام صنفی شهرستانها چگونه است؟یعنی با کدام قانون بیمه تامین اجتماعی بیمه میشوند؟اصلا نظام صنفی خصوصی هست یا دولتی؟لطفا کامل توضیح بدهید.

پاسخ: بر اساس ماده 24 نظام نامه اداری نظام صنفی كشاورزی، نظام صنفی با رعایت ماده 148 قانون كار مكلف است همكاران خود را بر اساس قانون تامین اجتماعی بیمه كند و تمامی امور مربوط به بیمه، بازنشستگی و از كارافتادگی كاركنان هم مشمول مقررات تامین اجتماعی است./ با استناد به ماده 2 اساسنامه نظام صنفی كشاورزی استان، نظام صنفی كشاورزی، غیر انتفاعی و غیردولتی است. همچنین گفتنی است كه این نظام هیچگونه اعتباری از محل اعتبارات دولتی دریافت نمی دارد.

چرا برای كوچكترین خریدها باید از هیئت مدیره مصوب بگیریم؟!

سوال: من دبیر یکی از نظام های شهرستان ها هستم .متاسفانه به علت عدم آگاهی هیئت مدیره از اساسنامه و نظام نامه مالی و اداری نظام صنفی با مشکلات فراوانی روبرو هستیم .مثلا برای خرید هر چیزی از اقلام مصرفی دفتر با قیمت پایین هم باید از هیئت مدیره مصوب بگیرم.در صورتیکه در نظام نامه مالی و اداری اومده تا یه سقفی دبیر مجاز و از اون به بالا با تصویب هیئت مدیره حتی با موجودی و درآمد کافی حقوقی بمن تعلق نگرفته و با یک کارمند با فشار کاری بالا به کارمون ادامه میدیم.لطفا منو راهنمائی کنین یا به رئیس نظام صنفی كشاورزی كشور بگین یه نامه ای بزنن و اینگونه قوانین رو به خیلی ها یادآوری کنن.

پاسخ: در خصوص خرید ملزومات مورد نیاز ، پرداخت حقوق و رعایت مقررات در درجه اول موضوع را با بازرس نظام مطرح نمایید. در مرحله بعد با دبیر یا رئیس هیات مدیره نظام استان و در نهایت موضوع را با مسئول امور تشكلها و نظام صنفی استان(سازمان تعاون روستایی) در میان بگذارید. انشالله مشكل حل خواهد شد.

بازرس تا پایان مدت قانونی

سوال: شخصی عضو هیات مدیره نظام صنفی شهرستان بوده و در دوره جدید انتخاب نشده است با توجه به اینکه شخص مورد نظر بازرس نظام استان می باشد و یکسال از مدت مسئولیت وی باقی مانده تکلیف قانونی چیست ؟ آیا می تواند بعنوان بازرس تا پایان مدت قانونی در این سمت بماند یا اینکه چون در هیات مدیره شهرستان رای نیاورده بازرس علی البدل جایگزین میگردد.

پاسخ: طبق مفاد مندرج در تبصره 16 دستورالعمل اجرایی برگزاری مجامع عمومی نظام صنفی كشاورزی در صورت انتخاب نشدن اعضای هیات مدیره نظام صنفی شهرستان كه در نظام استان هم عضو هیات مدیره یا بازرس می باشند، "عضو علی البدل" هیات مدیره و یا بازرس استان جایگزین خواهد شد.

استعفاء 1

سوال: اینجانب عضو هیئت مدیره می باشم وخواستار استعفاء میباشم. آیا تائیدیه بقیه اعضای هیئت مدیره لازم است یاخیر؟

پاسخ: با این قصد، ابتدا باید استعفای خود را نوشته و تحویل هیات مدیره بدارید. هیات مدیره جلسه ای تشكیل داده و درخواست شما در آن جلسه طرح می شود. پس از تایید و تصویب اعضاء، عضو علی البدل جانشین شخص مستعفی می گردد.

استعفاء 2

سوال: اگر عضوهیئت مدیره شهرستان و استان از هیئت مدیره شهرستان استعفادهد ازهیئت مدیره استان هم حذف خواهدشد؟یا تا پایان مهلت قانونی میتواند در استان باقی بماند؟

پاسخ: چه استعفا دهد، چه رای نیاورد علاوه بر استان در صورت عضویت در شورای مركزی نیز حذف خواهد شد.

آمار انجمنهای صنفی بخش كشاورزی

سوال: آیا آماری از انجمنهای صنفی بخش كشاورزی موجود میباشد؟تفاوت انجمن صنفی با نظام صنفی فقط از لحاظ منشا قانونی است؟ انجمنها برعكس نظام میتوانند انتفاعی باشند؟

پاسخ: تعداد 145 انجمن صنفی در بخش كشاورزی فعال هستند كه اكثر آنها كارفرمایی بوده و ذیل ماده 131 قانون كار تعریف می شود. انجمن صنفی و نظام صنفی هر دو غیر انتفاعی اند.

مجاز به خرید و فروش هستیم؟

سوال:با توجه به اینکه نظام صنفی غیر انتفاعی است آیا مجاز به خرید و فروش کالا یا مایحتاج اعضاء خود می باشد ؟مثلا خرید و فروش بذر یا علوفه و ...صرفا برای اعضاء

پاسخ: سلام. با پول نظام صنفی اجازه ندارد تا اینگونه خرید و فروش ها را نماید. اما از طریق تعامل با تعاونی ها و دیگر تشكلها می تواند این كارها را هماهنگ كند یا از نفوذ خود در مجامع یا شركت های ذیربط استفاده نماید .

حق امضاء

سوال:به استنادماده 4 از فصل دوم نظام نامه مالی و اداری صاحبان مجاز امضااسنادومدارک مالی و اوراق رسمی بهادار و قراردارهای تعهدآور پس از تصویب هیات مدیره با امضای مشترک رئیس هیات مدیره یا دبیراجرایی و خزانه دار(ثابت)و مهر نظام معتبر است این موضوع در اساسنامه نظام شهرستان در ماده 7 و تبصره ذیل آن نیزآمده است اما در ماده 43 اساسنامه نظام استان با امضای رئیس هیات مدیره و امضاء ثابت خزانه دارومهر نظام استان معتبر و در غیاب رئیس هیات مدیره نایب رئیس حق امضاء دارد لذا خواهشمند است ضمن بررسی اعلام نظر فرمائید تا مشکلی برای نظامهای استان ایجاد نگردد.

پاسخ: با سلام. در صورتی این حق امضاء برای نایب رئیس وجود خواهد داشت كه رئیس هیات مدیره به صورت"رسمی" این اختیار را به او "تفویض" كرده باشد.



ارسال در تاریخ سه شنبه 15 اردیبهشت 1394 توسط گروه کارشناسان توسعه روستایی وکشاورزی

نظرات (-)

پرسش و پاسخ (6)

 بازدید كننده گرامی ؛ لطفا برای ارائه پرسش های خود حتما در بخش نظرات آخرین یا تازه ترین مطلب مندرج در صفحه اصلی پایگاه اطلاع رسانی نظام صنفی كشاورزی اقدام فرمایید و از درج سوال های خود در این صفحه خودداری نمایید تا دچار دیرکرد پاسخ به سوال های شما عزیزان نشویم.

...................................

ما كه پولی در صندوق نداریم!

آن نظام صنفی كه برای پرداخت هزینه های كاركنانش مشكل اساسی دارد و پولی در صندوق ندارد چگونه میتواند كار حسابرسی انجام دهد و به استان پول پرداخت نماید؟

پاسخ ) : مدیریت "دریافتی ها" و "هزینه ها" یكی از وظایف هیأت مدیره نظامهای صنفی و هر تشكل دیگری است. پرداخت سهم استان نیز یكی از هزینه های "جاری" نظام است كه باید در نظر گرفته و پرداخت شود. بدون شك اگر نظامهای بالادستی ضعیف باشند و نتوانند به وظایف خود به دلیل نداشتن منابع كه تنها از طریق شهرستانها تأمین می شود عمل نمایند باید مطمئن بود كه نظام صنفی محكوم به شكست خواهد بود. نظام صنفی یك نهاد غیردولتی است و باید هزینه های خود را مدیریت كند. همانگونه كه در هر نهاد و شركتی اعم از انتفاعی و غیرانتفاعی باید هزینه ها را بر اساس دریافتی ها تنظیم نمود، در نظام صنفی صرف نظر از تعداد عضو باید براساس آن عمل نمود تا مشكلی پیش نیاید و سلامت مالی و اداری نظام در تمام سطوح ملی استانی و شهرستانی تضمین شود. همچنین در ارتباط با بكارگیری پرسنل و كارمند برای نظام صنفی، بحث كیفی در كارآیی و انجام امور باید مد نظر باید و نه بحث كمی در به خدمت گرفتن چندین نفر پرسنل و از ابتدا هم قرار بر این نبوده است كه نظام صنفی چندین نیرو در اختیار بگیرد و دغدغه اش صرفا در تامین هزینه های آنان صرف شود.

 

مگر نظام صنفی كشاورزی،‌اقتصادی است؟

نظام صنفی كه كار اقتصادی نمی كند پس چرا باید برای مالیات اظهارنامه پر كند؟

پاسخ ) :كار اقتصادی نمی كند. اما قانون می گوید همه و همه مشمول قانون مالیات هستند.بسیاری باید مالیات بدهند و برخی هم قانون مشخص كرده مالیات آنها صفر است.بنابراین توصیه شده حتی اظهار نامه مالیاتی به اصطلاح سفید در موعد مقررش تكمیل و ارسال شود.در ماده 119 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران آمده است: دولت موظف است در راستای هدفمندسازی معافیتهای مالیاتی و شفاف‌سازی حمایتهای مالی اقدامات ذیل را به‌عمل آورد: الف ـ جایگزینی سیاست اعتبار مالیاتی با نرخ صفر به جای معافیتهای قانونی مالیاتی ب ـ ثبت معافیتهای مالیاتی مذكور به صورت جمعی ـ خرجی در قوانین بودجه سالانه تبصره1ـ به اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول معافیتهای قانونی مذكور، مالیات تعلق نمی‌گیرد. تبصره2ـ تسلیم اظهارنامة مالیاتی در موعد مقرر شرط برخورداری از هرگونه معافیت مالیاتی است.

 

رئیس یا دبیر اجرایی؟

پروانه صادره توسط نظام صنفی برای کشاورزان باید با امضا رییس باشد یا دبیر اجرایی ؟

پاسخ ) :پروانه با امضای رئیس هیات مدیره می باشد مگر آنكه هیات مدیره تصویب نماید كه با امضای دبیر اجرایی باشد.

 

سیستم هوشمند شناسه بهره بردار

آیا كشاورزانی كه در نظام صنفی عضو میشوند باید قبلا در سیستم هوشمند شناسه بهره بردار ثبت نام نموده باشند؟

پاسخ ) :طبق ابلاغیه ها و مقررات موجود نظام صنفی، این شرایط برای عضویت در نظام صنفی قرار داده نشده است. البته در تعدادی از استانها با تصمیم خود استان این دو موضوع به هم مرتبط شده اند.

 

سوال مجمعی

آیا حد نصاب تشكیل مجمع عمومی عادی در نوبت اول ( نصف +1) = حد نصاب تشكیل مجمع عمومی فوق العاده میباشد؟

پاسخ ) :حد نصاب تشكیل مجمع عمومی عادی با فوق العاده یكی است. ولی تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده با رای دو سوم حاضران دارای اعتبار است.( تبصره 1 ماده 10اساسنامه نظام صنفی بخش - شهرستان).

 

سود و تعاونی و نظام صنفی

آیا از مازاد درآمدی که در نظام صنفی میماند باید سودی بین اعضای هیات مدیره تقسیم کرد؟مسائل مالی نظام صنفی هم باید مانند مسائل مالی شرکت های تعاونی انجام پذیرد یا متفاوت است؟

پاسخ ) : بر اساس ماده 17 نظام نامه مالی، نظام صنفی كشاورزی تشكیلاتی غیر انتفاعی است و حق تقسیم سود و یا توزیع سهام برای هیچ فردی اعم از حقیقی و حقوقی را ندارد. از بایت ثبت و ضیط عملیات مالی بین نظام صنفی و شركت تعاونی تفاوتی نیست اما نظام صنفی اجازه فعالیت اقتصادی به شكلی كه تعاونی ها انجام می دهند را ندارد. برای اطلاعات بیشتر به نظام نامه مالی مراجعه نمایید.

 

نماینده شهرستان در هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات صنفی

آیا نماینده شهرستان در هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات صنفی اعضاء باید حتماً عضو هیأت مدیره باشد؟

پاسخ ) : انتخاب نماینده نظام صنفی در هیات بدوی شهرستان حتما در هیات مدیره نظام شهرستان و ترجیحا از بین اعضای هیات مدیره صورت گیرد. در صورت انتخاب نماینده از بین اعضای نظام صنفی، این امر تابع شرایطی و ضوابطی باید باشد كه توسط این دفتر ابلاغ شده است. از جمله این شرایط می توان به این موارد اشاره داشت: عضو نظام صنفی- دارای پروانه فعالیت- داشتن حسن شهرت اجتماعی و شغلی لازم. اولویت با دارندگان تحصیلات دانشگاهی حقوق و یا كشاورزی و نیز كارشناسان رسمی دادگستری در حوزه كشاورزی باشد.

 

مشكلی به نام رابطه کارگری و کار فرمایی در کشاورزی

بخش عمده ای از فعالان بخش کشاورزی کشور کشاورزان خرده مالک هستند که در مزارع کشاورزی و دامداری خود هم کارگر هستند و هم کارفرما ،لذا رابطه کارگری و کار فرمایی به معنی مصطلح آن درکشاورزی خرد رایج نمی باشد درصورت اجرای معافیت بیمه ای تأمین اجتماعی این مورد بین کارگر وکارفرما تفکیک ناپذیر می باشد و علاوه بر آن هر کشاورز ممکن است دارای چند رشته فعالیت باشد که سر جمع آن سالانه از 270نفر روزهم که جزء مقررات تأمین اجتماعی است بیشتر شود(مشاغل چند پیشه)که لازم است درتهیه آیین نامه ها مد نظر قرار گیرد.

پاسخ ) :از آنجا كه قوانین و مقررات تامین اجتماعی بر اساس شرایط كارگاه های خدماتی و صنعتی تنظیم شده است، متاسفانه آن سازمان نیز می خواهد همان مقررات را در بخش كشاورزی پیاده كند كه امكان پذیر نیست و تفاوتهای زیادی بین آنها وجود دارد و بر اساس همین تفاوتها آن سازمان برای بیمه كردن كشاورزان دچار مشكل می شود.موضوعاتی كه تامین اجتماعی با آن مشكل دارد تعریف كارگاه در بخش كشاورزی، تعریف رابطه حقوق بگیری اعضای خانواده كشاورزی و كارفرمای كارگاه كشاورزی است. در این زمینه نیاز به اصلاح قوانین و مقررات است كه با حضور نظام صنفی امید می رود این امكان فراهم آید.

 

هیئت های حل اختلاف

آیا رسیدگی به دعاوی حقوقی اعضای صنف هم از وظایف هیئت های حل اختلاف است یا خیر؟یا اینکه صرفاً این هیئت ها تخلفات صنفی اعضاء را رسیدگی می کنند؟

پاسخ ) : مسائل كاری و مربوط به واحد صنفی در این هیات ها بررسی می شود نه مشكلات خاص و شخصی. بعبارت دیگر اگر اختلاف بر اساس ملك، واحدها و از این قبیل باشد پاسخ آری است و جزو تخلفات صنفی است و در این هیات ها مطرح می شود ولی اگر اختلاف مبنای حقوقی داشته باشد و یا بر اساس ساختار نظام باشد پاسخ منفی است. در ضمن دستورالعمل مربوطه در دست تهیه بوده و ارسال خواهد گردید. 



ارسال در تاریخ شنبه 2 اسفند 1393 توسط گروه کارشناسان توسعه روستایی وکشاورزی

نظرات (-)

پرسش و پاسخ (5)

مجمع عمومی و پروانه فعالیت

آیا ملاک حضور در جلسات مجمع عمومی داشتن پروانه فعالیت معتبر است یا اگر عضوی حق عضویت را به تنهایی واریز نموده باشد و پروانه فعالیت دریافت نکرده باشدنیز حق شرکت در جلسات مجمع را دارد ؟

پاسخ ) : فرد صنفی می تواند با توجه به مفاد مندرج در دستورالعمل ثبت نام و عضویت در نظام صنفی با پذیرش عضویت در مجمع عمومی نظام صنفی شركت نماید.

 

حد نصاب مجمع عمومی عادی

آیا حد نصاب مجمع عمومی عادی اعضای دارای پروانه معتبر فعالیت است یا حضور اعضایی هم که پروانه های آنها گذشته است می باید محاسبه شود. به عبارتی آیا هرکشاورزی که دارای پروانه نظام صنفی باشد ملاک نصاب مجامع خواهد بود.

پاسخ ) : ملاك پرداخت، حق عضویت سالانه و داشتن پروانه معتبر( تمدید پروانه فعالیت) خواهد بود.

گاهی صدور پروانه فعالیت سلیقه ای است

گاهی صدور پروانه ها در نظام صنفی بصورت سلیقه ای می باشد و در هر استان و شهرستان یک نوع مدارک برای صدور پروانه مطالبه مینمایند به نظر می رسد به لحاظ اهمیت و ارزش دادن به پروانه های صادره و ایجاد وحدت رویه در سطح کشور نیاز به تصویب و ابلاغ آیین نامه ای جامع میباشد . ایین نامه قبلی در این زمینه اشکال دارد لذا خواهشمند است در مورد این موضوع اقدام فرمایید.

پاسخ ) : دفتر امور تشكل های كشاورزی، دستورالعملی تحت عنوان دستورالعمل صدور و تمدید پروانه را در دست تهیه دارد/ ارجاع به دستورالمعل ثبت نام و عضویت در نظام صنفی كارهای كشاورزی در : اساسنامه نظام صنفی بخش شهرستان + ماده 7 و تبصره ذیل آن در : دستورالعمل اجرایی ماده 3 فصل دوم آیین نامه اجرایی نظام صنفی كارهای كشاورزی

مقررات شفاف و جامع برای صدور پروانه ها

 

در صورت امکان شرایط و مقررات شفاف و جامعی در رابطه با صدور پروانه ها تدوین و ابلاغ فرمائید چون متاسفانه در حال حاضر در شهرستانهای هر استان ما برای صدور پروانه یک نوع مدارک مطالبه مینمایند و شرایط و مدارک واحدی را درخواست نمی نمایند.

 

پاسخ ) :ارجاع به دستورالمعل ثبت نام و عضویت در نظام صنفی كارهای كشاورزی در : اساسنامه نظام صنفی بخش شهرستان + ماده 7 و تبصره ذیل آن در : دستورالعمل اجرایی ماده 3 فصل دوم آیین نامه اجرایی نظام صنفی كارهای كشاورزی

 

 

در باره منع عضویت مدیران عامل شركتهای تعاونی و اتحادیه ها

 

یکی از شرایط و ملاک عضویت در نظام صنفی و هیأت موسس، اشتغال تمام وقت به یک شغل کشاورزی در واحد کشاورزیی که حداقل ابعاد اقتصادی و تامین معیشت فرد صنفی را داشته باشد، تعیین گردیده است و عضویت اعضای هیأت مدیره، بازرس و مدیرعامل درشرکتهای تعاونی روستایی، کشاورزی و مدیران عامل اتحادیه ها و شوراهای اسلامی منع شده است كه اساس تمام آنها با نظام صنفی متفاوت است یا مالی هستند یا سیاسی.آیا با پاك كردن صورت مساله، مسائل حل میشود؟

 

 

پاسخ ) :ضمن احترام به نظر شما، رعایت ابلاغیه مذكور هم از بعد رعایت مقررات و قوانین و هم از بعد اجتماعی و مشاركتی به صلاح پیشرفت و توسعه نظام صنفی است.بدیهی است افرادی كه در چند تشكل دارای سِمت باشند، از كیفیت ارائه خدمات آنها به طور قطع كاسته خواهد شد. احتمالا افراد حقوقی مذكور، ذی نفع بوده و برای برگزاركنندگان انتخاباتها اتخاذ مصلحتهایی را ایجاد می كنند. اما رعایت این ابلاغیه آثار مثبت تری را به همراه خواهد داشت

 

صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر

ضمن تشکر از امضاء تفاهم نامه با صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر ، امید است این اقدام موجب بهره مندی هر چه بیشتر کشاورزان و دامداران عزیز از بیمه اجتماعی گردد.سوال این است که: برابر مفاد تفاهم نامه و دستورالعمل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، صدور تاییدیه برای کشاورزان ساکن غیر روستا توسط جهاد کشاورزی و یا نظام صنفی انجام میشود و الزاما کد شغل مربوطه نیز در معرفی نامه قید میگردد. آیا بدون صدور پروانه فعالیت اختصاص کد شغلی (230کد شغل اعلام شده) اشکال ندارد ؟ ضمن اینکه صندوق بیمه اصرار بر این موضوع دارد که مبلغی بابت حق عضویت یا الزام به صدورپروانه فعالیت برای این دسته از کشاورزان غیر ساکن روستا از طرف نظام صنفی نباشد و با اختصاص کد شغلی برگه صرفا توسط نظام صنفی تایید گردد .

پاسخ ) :بر اساس تفاهم نامه منعقده برای احراز كشاورز بودن افراد متقاضی عضویت در صندوق بیمه كشاورزان، تكمیل فرم مربوطه توسط نظام صنفی یا جهاد كشاورزی الزامی می باشد. در صورتی كه فرد، عضو نظام صنفی باشد و پروانه فعالیت نیز دریافت كرده باشد این تاییدیه توسط نظام صنفی صادر شده و در غیر این صورت فرد باید به جهاد كشاورزی مراجعه نماید. با توجه به اینكه در تعدادی از شهرستان های كشور، ارائه تاییدیه به ارگانهای مختلف توسط جهاد كشاورزی به نظام صنفی واگذار شده است، قاعدتا افراد متقاضی عضویت در صندوق باید به عضویت نظام صنفی درآیند تا این تاییدیه برای آنها صادر شود كه این امر از اختیارات مدیریت های جهاد كشاورزی شهرستان ها می باشد.

 

دفترچه درمانی تقریباً بی اعتبار

در خصوص صندوق بیمه روستاییان یکی از مشکلات اساسی آن دفترچه درمانی تقریباً بدون اعتبار آن است در حالی که روستاییان و کشاورزان درسنین بالا نیازمند پشتوانه درمانی بهتری میباشند بهتر بود در تفاهم نامه بین نظام صنفی کشاورز ی و ریاست صندوق اشاره و بیشتر به اینگونه مشکلات رسیدگی شود چونکه الآن بیمه درمانی ناقصی دارد حداقل انتظار این است که دفترچه ها را درهمه مراکز درمانی وبیمارستانها بپذیرندو یابرایشان بیمارستانهایی شبیه بیماستانهای تأمین اجتماعی راه اندازی شود.لطفاً پیگیری شود.

پاسخ ) :متاسفانه یكی از نقایص صندوق بیمه روستاییان، نداشتن موضوع درمان است. آن بیمه درمانی كه هم اشاره كردید ارتباطی با این صندوق ندارد و مجری آن سازمان بیمه خدمات درمانی است. پیگیری هایی جهت انتقال اعتبار این موضوع به صندوق بیمه روستاییان صورت گرفته اما تاكنون موفق نبوده است. در صورت انجام این امر، خدمات درمانی نیز تحت پوشش این صندوق قرار می گیرند و به نظر می رسد این مشكل تا حدودی حل شود.

 

منتقد

من از صندوق بیمه كشاورزان استقبال نمی کنم به چند دلیل : 1- کلا بیمه خوبی نیست طوریکه مسئولین آن خودشان حاضر نیستند آن خودشان و بستگانشان در آن بیمه شوند 2- قوانین و مقررات آن ناقص بوده و قابل اجرای نیست 3- بدقولی ها و بی قانونی های زیادی در پرداخت به خسارت دیدگان وجود دارد 4- این بیمه ضعیف باعث جلوگیری از پیگیری و تصویب بیمه تامین اجتماعی برای کشاورزان میگردد 6- سطح درآمدی و پرداخت در آینده ( اگر باشه ) پائین بوده و ناچیز 7- ...

پاسخ ) :در هر صورت این نیز امكانی است كه فراهم شده است و بهتر از عدم برخورداری از هیچ می باشد.در خصوص بیمه تامین اجتماعی با توجه به شرایطی كه سازمان تامین اجتماعی دارد و عدم تناسب تعاریف و قوانین آنها با مشاغل كشاورزی و تجربه چندساله، امید زیادی به آنها نمی توان داشت.

بیمه كسی که تراکتور و کمباین دارد اما زمین ندارد

چرا باوجود 230 زیربخش تعریف شده برای بخش کشاورزی، بیمه فقط پروانه کشاورزی دامداری وباغ را مورد قبول قرارمیدهد حال سوال من این است که مثلا بهره برداری که تراکتور وکمباین هم دارد اما زمین ندارد چگونه میتواند از مزایای بیمه استفاده کند؟

پاسخ ) :در صورتی كه دارنده تراكتور و كمباین راننده باشد می تواند تحت عنوان رانندگان خود را بیمه كند. در صورت اجاره دار بودن نیز اسناد اجاره را می تواند ارائه دهد.

مشكل زمینهای واگذار شده هیات هفت نفره

در مورد زمین هایی که بصورت مشاع وهیات هفت نفره درزمان بعد ازانقلاب واگذار شده و جهاد کشاورزی حاضر به تایید تصرفات بهره بردارانی که سالیان سال دراین زمینها کشت میکنند نمیباشد به شهرستان ما کمک کنید.

پاسخ ) :طبق اعلام سازمان تعاون روستایی استان، موضوع از طریق امور اراضی استان در حال پیگیری است كه امیدواریم مشكل حل گردد.



ارسال در تاریخ شنبه 6 دی 1393 توسط گروه کارشناسان توسعه روستایی وکشاورزی

نظرات (-)

پرسش و پاسخ (4)

 

جملات نامه وزیر زیر ذره بین

 

نظر به اینکه اینجانب دو بار نامه وزیر اسبق محترم جهاد کشاورزی به شماره020/14407مورخ1391/05/02راخطاب به وزرای محترم دولت دهم را در مورد اعتبار پروانه فعالیت نظام صنفی کشاورزی ارسال نمودم تقاضا دارد به نامه مذکور مراجعه ودر سطردهم آن نامه دقیقاً به کلمه احراز نوع ومیزان مالکیت،فعال بودن واحد کشاورزی وغیره دقت فرمایند.اگر دقت فرمایند منظور از کلمه احراز مالکیت توسط نظام صنفی چیزی جز تأیید آن نیست.

 

پاسخ): نظام صنفی در راستای ساماندهی مشاغل كشاورزی شكل گرفته است ضمن آنكه دفاع از حقوق و منافع صنفی اعضا و تلاش برای حل مسائل و مشكلات آنها نیز در برنامه های این نهاد اجتماعی می باشد.

 

برای ثابت شدن اشتغال یك فرد در یك شغل لازم است كلیه مدارك و مستنداتی كه نشاندهنده این امر باشد اخذ شود. برای ثابت شدن این امر بازدید میدانی از محل كار شخص نیز ضروری است و برای اینكه مشخص شود آن محل متعلق به آن شخص است نیز باید اسناد مالكیت ، اجاره یا موارد دیگر مورد مشاهده قرار گیرد. لذا فی نفسه برای احراز اشتغال یك فرد در یك شغل احراز نوع و میزان مالكیت باید اتفاق افتد.

 

در این خصوص موضوع واگذاری صدور تأییدیه های اشتغال افراد به كشاورزی در تعدادی از شهرستانهای كشور در حال حاضر به نظامهای صنفی واگذار شده است و با توضیحاتی كه داده شد این امر هیچ مشكلی ندارد. قطعاً هر قدر نظام صنفی در صدور پروانه دقت نظر بیشتری بعمل آورد اعتماد و اطمینان دستگاههای دیگر بویژه بانكها ، محاكم قضایی ، تأمین اجتماعی و... به پروانه های صادره بیشتر خواهد شد.

 

 

 

چرا مجمع با این شرایط برگزار شد؟!

در اوایل سال 92 در شهرستان مشكین شهر بدلیل اتمام دوره هیئت مدیره قبلی انتخابات برگزار گردید و رای گیری با حضور نمایندگان اداره تعاون برگزار گردید. بعد از برگزاری موقع شمارش آراء متوجه شدند که قبلیها آراء کمی دارند، نظم جلسه را بهم زدند و گفتند مجمع به حد نصاب نرسیده اگر اینطور بود چرا مجمع را برگزار نمودید و بهره برداران را 3 ساعت در مجمع نگه داشتید بعد از گذشت 8 ماه اداره تعاون جوابی به کاندیداها نداده است تقاضای رسیدگی از مسئولان محترم داریم.

پاسخ): بر اساس ماده 16 اساسنامه نظام صنفی بخش – شهرستان، مجمع عمومی عادی هر سال یك بار تشكیل می گردد. برای تشكیل و رسمیت یافتن مجمع فوق الذكر در نوبت اول، حداقل نصف بعلاوه یك اعضاء‌ باید حضور داشته باشند. ولی در نوبت دوم و سوم به ترتیب با یك سوم و یك پنجم اعضاء رسمیت خواهد یافت.

با عنایت به گزارش داده شده، قبل از شروع جلسه باید حد نصاب تعیین می شد و ناظر تعاون روستایی می بایست دقت كافی مبذول می داشتند. لطفا موضوع را مكتوب به تعاون روستایی استان نیز اعلام نمایید.

 

 

 

شرط وبلاگی

 

شرایط اینكه یك نظام صنفی یك مركز اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی داشته باشد چه میباشد؟

 

پاسخ ): راه اندازی وبلاگ یا هر نوع پایگاه اطلاع رسانی برای نظام صنفی شرط ندارد! فقط همت می خواهد و انگیزه ادامه راه و استمرار فعالیت. چرا كه مدیریت وبلاگ و آماده سازی مطلب برای مخاطب وبلاگتان، كاری وقتگیر است با پیگیری ها و استمرارهای خاص خودش. مشاهده برخی وبلاگهای نظامها نشان می دهد كه فعالیت وبلاگ متاسفانه تنها در شوق احداث و اظهار داشتن یك وبلاگ و افتتاح آن خلاصه شده است و دیگر تقریبا هیچ!

اگر قرار است راه اندازی وبلاگ برای نظام صنفی، فقط در راه اندازی آن خلاصه شود و در ادامه ناقص باشد و بدون به روز رسانی، راه اندازی نشود بهتر است چون دارای آثار منفی است.

امید وافر داریم كه با رعایت نكاتی كه با یكدیگر در اینجا مطرح داشتیم شاهد راه اندازی یك وبلاگ اطلاع رسانی هدفمند و مفید از سوی شما و همكارانتان برای اعضای نظام صنفی كشاورزی شهرستان و استان خود باشیم و در این راه، با نهایت افتخار آماده هر گونه خدمت رسانی هستیم.

 

 

نرم افزار سیترا الزامی است؟

 

برای انجام امور مالی ضروری است كه حتما از نرم افزار سیترا استفاده شود یا سایر نرم افزارها هم میشود استفاده نمود؟نظام صنفی احتیاج به دفتر روزنامه هم دارد یا فقط كل است؟چرا نظام صنفی كشاورزی جزء ثبت شركتها میشود چرا كه شركت نیست.

 

پاسخ ) : 1 – آنچه مورد تاكید است انجام امور حسابرسی نظامهای صنفی است. تا زمان نصب نرم افزار جامع توسط شورای مركزی نظام صنفی كشاورزی و بنا به تاكید مدیریت حسابرسی سازمان مركزی تعاون روستایی، نصب نرم افزار سیترا لازم است. مضاف بر اینكه استفاده از این نرم افزار از لحاظ اقتصادی به نفع نظامهای صنفی می باشد.

 

2- دفاتر رسمی شامل دفتر روزنامه و دفتر كل می باشد.

جهت آگاهی: اولین مرحله حسابداری مرحله ثبت فعالیتهاست . در این مرحله ، اطلاعات مربوط به فعالیتهای مالی پس از تجزیه و تحلیل و تعین تاثیری که بر معادله حسابداری دارند

( تعیین حسابهای بدهکار و بستانکار ) و تنظیم سندهای مربوط در دفتری به نام دفتر روزنامه یا همان دفتر ثبت اولیه به ترتیب تاریخ وقوع ثبت می گردند.

دفتر کل عبارتست از دفتری که حسابها پس از طبقه بندی ، به طور جداگانه در آن نگهداری می شوند. متداولترین فرم حسابهای دفتر کل ، در حقیقت همان فرم تی ( T ) است که هریک از طرفین آن به چند ستون تقسیم شده است و از این چند قسمت اصلی تقسیم می شود : عنوان حساب/ ستون تاریخ / ستون شرح/ ستون عطف/ ستون مبلغ

 

3- نظام صنفی، ثبت شركت نمی شود ولی كد اقتصادی می تواند دریافت دارد



ارسال نظر
نام
آدرس ایمیل
دیدگاه :

 

 

ثبت نام الکترونیکی اعضاء

ثبت نام اعضای  حقوقی

ثبت نام اعضای حقیقی

عضویت در خبرنامه

لینک های مرتبط

توصیه های هواشناسی کشاورزی

کمینه دمای هوا طی 24ساعت آینده 1تا3درجه افزایش خواهد خواهد داشت. در روز سه شنبه مه صبحگاهی در اکثرنقاط استان وادامه بارشهای برف وباران بخصوص در نواحی غربی شمال شرقی دور از انتظار نیست.